maanantai 25. marraskuuta 2013

Helppo tehtävä

Harrastuksia talon ulkopuolella

Helpon tuotekehitystyöni tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa ryhmäkodin asukkaiden liikkumista sekä parantaa heidän mahdollisuuksiaan osallistua kodin ulkopuolella tapahtuvaan/järjestettävään toimintaan.

Liikkuminen/liikunta ja osallisuuden kokeminen ovat tärkeitä fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi sekä henkisen hyvinvoinnin kannalta.
On todettu,että jo parin viikon sisälläolo ja liikkumattomuus heikentävät oleellisesti olemassa olevaa peruskuntoa.

Teimme muutaman asukkaan kanssa tutustumiskäynnin palvelukoti Pihlajan kuntosalille

Jatkossa on tavoitteena,että esim. kuntosalikäyntejä tehtäisiin aluksi kerran/pari kuukaudessa.Käyntejä voi lisätä sen mukaan miten mielekkääksi asukkaat kokevat tällaisen toiminnan.
Talvikelien tultua ja vähentäessä ulkonaliikkumista,on meidän helppo piipahtaa naapuritalon kuntosalille kuntoilemaan,isoa tilaa voidaan hyödyntää  myös muunlaiseen toimintaan esim.rentoutukseen.


2 kommenttia:

  1. Kyllä vanhenevalle ihmiselle liikkumisen mahdollistaminen ja jopa vaatiminen on se juttu, joka pitää hyvässä elämänvireessä. Vielä tuollainen vähän voimaharjoittelutyyppinen tekee hyvää myös muistille. Hieno, arkinen ja arkeen iloa tuottava kehitysaskel. Ehkä pieni, mutta varmasti monen kannalta valtavan iso.

    VastaaPoista
  2. Hyvä Maija. Kuntosalilla on useammanlaisia laitteita. Voimavarat vaan huomioiden, löytyy sopiva kuntoiluväline itsekullekkin.

    VastaaPoista