tiistai 26. marraskuuta 2013

HELPPO TEHTÄVÄ


Asiointia asukkaiden kanssa

Tuotekehitystyöni tavoitteena on järjestää asukkaille mielekästä tekemistä ja ajankulua, auttaa heitä toimittamaan omia ja toistenkin asioita sekä tekemään itseään koskevia valintoja. Heille on tärkeä huomata pystyvänsä tekemään vielä asioita, joita on tehnyt ennenkin, nyt vain yhdessä jonkun toisen kanssa.
Parhaimmillaan asiointi tapahtuu silloin, kun asukkaat ovat itse aloitteellisia lähtemään ulos jonnekin tai kaipaavat sellaista tekemistä, jossa tuntevat itsensä tarpeelliseksi. Asukkaille mahdollistetaan omien asioiden hoitamiseen osallistuminen heidän voimiensa ja mielenkiintonsa rajoissa, autetaan ja ohjataan tarpeen mukaan. Huomioidaan asukkaiden mielipiteet ja toiveet sekä huolehditaan, että kaikki asukkaat osallistuvat jossakin muodossa talon elämään ja tapahtumiin.


Asioilla apteekissa,
alakuvassa odotellaan vuoroa
 
Asiointi tapahtuu lähinnä taajaman alueella, joten siihen yhdistetään ulkoilua, joko kävellen tai pyörätuolilla. Ja tietysti vastaavasti ulkoilemaan lähtiessä voi samalla hoitaa asioita. Asukkaat käyvät mm. kaupassa vaateostoksilla, apteekissa, parturi-kampaajalla ja hakemassa ruokia palvelukeskuksesta. Esim. parturi-kampaaja tuli aiemmin taloon leikkaamaan hiukset kaikilta, jotka olivat sen tarpeessa. Nykyään monet asukkaista käyvät hoitajan tai läheisensä kanssa parturi-kampaajalla heille sopivana ajankohtana.

2 kommenttia:

  1. Mukava homma, että kirkolle asioille yhdessä. Ja miksipä parturi tulisi taloon, parempihan se on parturintuoloissa istua hiuksia leikkuuttamassa.

    VastaaPoista
  2. Aivan loistava idea! Ulos lähteminen ja parturin tuoliin istuminen lisää asukkaan osallisuutta elämänsä arjessa.

    VastaaPoista