perjantai 11. lokakuuta 2013

Helppo tehtävä

Liikuttamis-suunnitelma

Yhteistyössä työryhmän kanssa kartoitimme Tuikun asukkaiden tämänhetkistä ulkoilu-/liikkumistilannetta. Mietimme parannusta nykytilanteeseen ja pohdintojen perusteella laadin asukkaille yksilöllisen, päivittäisen suunnitelman, joka otettiinkin samantien kokeilukäyttöön. Suunnitelmassa on otettu huomioon mm. asukkaiden suihkupäivät (jolloin ei ulkoilua), päivätoiminnassa kävijät (ulkoilevat siellä ollessaan) sekä tärkeänä asiana tälle liikuttamiselle päivittäin "pyhitetty" aika, jolloin aikaa oikeastikin on toimintaan käytettävissä. Käytössä on myös seurantalista, johon merkitään toteutuma asukkaittain.

Liikkuminen voi olla ulkoilun lisäksi myös sisällä tapahtuvaa aktiviteettia, johon voi osallistua yksi tai useampi asukas ja/tai hoitaja. Käytössä on mm. hierontatuoli, jumppapallo, eri soittimia ja muuta aktiviteettia, joten varmasti jokaiselle löytyy sopivaa tekemistä. Yksilöllisyys jalostuu vielä matkan varrella :)





                        Sadepäivänä saunaa odotellessa pidimme porukalla "rumpuillan".

3 kommenttia:

  1. Hyvä on Mimmunkin suunnitelma ja rummutus !

    VastaaPoista
  2. Loistava suunnitelma ja kyllä siellä vähän pohjoisemmassa aina odottaa vähän kuulevansa pientä rummutusta. Taikarummutusta.

    VastaaPoista
  3. Hyvä huomata, että liikuntaa on sisällä tapahtuva liikkuminenkin... Toiminta yhdenkin ( tai pienen ryhmän) asiakkaan kanssa on yhtä tärkeää, kuin koko "remmin" kuljettaminen kylillä... Ajattelemme usein, että vain suurimuotoinen, näkyvä toiminta on hyvä... Kuitenkin monet asiakkaat tarvis pientä huomionosoitusta ja omien mieltymysten mukaista tekemistä. Tämän helpon tehtävän periaatetta toivoisin käytettävä myös ikäihmisten palveluissa... Hieno oivallus Mimmulta! Kommentti tulee viiveellä, kun nyt vasta näihin pääsin tutustumaan... RT

    VastaaPoista