perjantai 11. lokakuuta 2013

Helppo tuotekehitystyö



Kotiutustiivistelmä

Tämän helpon tuotekehitystyön tavoitteena on helpottaa käytännön hoitotyötä ja parantaa potilasturvallisuutta. Kotiutusvaiheessa kirjataan lyhyt tiivistelmä KHTOTS-sivulle Efficaan, josta palveluasumisyksiköiden hoitajat ja kotisairaanhoito löytävät helposti tiedon potilaan jatkosuunnitelmista. Hoitajien aikaa säästyy, kun kaikki kotiutukseen liittyvät asiat löytyvät selkeästi yhdestä paikasta. Sieltä löytyy kaikki olennainen lääkemuutoksista, jatkotutkimuksista, resepteistä, apuvälineistä ja tieto siitä, onko omaiselle ilmoitettu kotiutumisesta. 




Tämä kehittämäni tiivistelmä otetaan osaksi käytännön hoitotyötä. Olen käynyt kertomassa tästä kotihoidon/palveluasumisyksiköiden työntekijöille. Lisäksi kysyin heidän mielipidettään ja kehittämisideoitaan kotiutumiseen liittyvissä asioissa. He toivoivat, että lääkelistat olisivat ajan tasalla ja reseptit uusittuina. Lisäksi toivottiin, että C-lausunnot olisi tehty valmiiksi ennen kotiutumista.



                                  Palaveria kotiutumisasioista palveluasumisyksiköiden hoitajien kanssa.



Hienoa on se, että kehitystyön innoittamina myös kotihoito aikoo hyödyntää tiivistelmän tekoa. He tekevät vastaavia tiivistelmiä asiakkaidensa hoitosuunnitelmiin, kun asiakkaat saapuvat vuodeosastolle. Meillä vuodeosastolla on näin helpompaa arvioida asiakkaan vointia ja kotikuntoisuutta, kun jo ennalta tiedetään miten asiakas on liikkunut ja kuinka paljon on tarvinnut apua jokapäiväisissä askareissa kotona ollessaan.

3 kommenttia:

  1. Todella tärkeää tiedonkulun ja yhteistyön kannalta-

    VastaaPoista
  2. Hyvä yhteistyö ja tiedottaminen eri yksiköiden välillä lisää laatua hoitotyöhön. Hyvä, ammatillinen tiedottaminen varmistaa hyvän hoidon jatkumisen. Hyvä Terhi!

    VastaaPoista
  3. Kommentoin viiveellä... Se johtuu siitä, että olen päässyt vasta vuodenvaihteessa töihin....
    Tämä tehtävä on tosiaan keskeinen osa vuodeosastopotilaan kotiutumista. Tätä jokainen ammattilainen on kaivannut. Tätä voisi jatkossa toteuttaa kaikissa kotiutuksissa... Nuorempikin potilas kaipaa jotain yhteenvetoa, mitä tapahtui, miten jatko... Kotiutustilanne on sen verran "erityinen tilanne", että kotona ei muista, mitä puhuttiin... rt

    VastaaPoista