perjantai 11. lokakuuta 2013

Ruijanmutkan ryhmäkoti sai grillikodan

Ruijanmutkan ryhmäkodissa on nautittu viime viikkoina uudesta grillikodasta. Naapuritkin ovat sen varmasti huomanneet, sillä laulu raikuu ja savu tupruaa kodan piipusta melko usein.




Tuli rätisee ja kahvipannu porisee, mikäpä sen mukavampi tapa viettää yhteistä aikaa.

Kotahanke sai alkunsa henkilökunnan toiveesta päästä asukkaiden kanssa nuotiotulien ääreen. Asia oli jonkin aikaa vain haaveena, mutta kuluneen kesän aikana se saatiin toteutettua. Asukkaiden vanhemmista löytyi aktiivisia toimijoita ja saimmekin huomattavia lahjoituksia hankkeen toteuttamiseksi. Kuusamon Hirsitalot Oy vastasi hirsirakennuksesta, LC Kuusamo Pohjanakat osallistui hirsikehikon rahoittamiseen ja Pölkky Oy lahjoitti muun puutavaran. Kaupungin yhdyskuntatekniikka pystytti itse kodan, valmisti perustukset, ikkunat, ovet, penkit ja muut sisustukset. Myös katto saatiin lahjoituksena Vesikattopalvelu Kuusamo Oy:ltä. Kaiken kruunaa tietysti kotakeittiö, jonka lahjoitti Rautia Kuusamo. Kodan värityksen suunnitteli Seppo Koutaniemi.

Grillikota on meille äärettömän arvokas. Ryhmäkodissamme asuu useita liikuntarajoitteisia henkilöitä eikä heidän kanssaan lähiympäristössä oleviin nuotiopaikkoihin pääse. Uusi grillikota antaa myös heille mahdollisuuden viettää aikaa nuotion äärellä. Tulen rauhoittavaa rätinää kuunnellessa olemme saaneet turinoida monenlaisia juttuja. Jutustelun ja laulun lomassa nautimme nokipannukahvit, paistamme makkarat ja teemme välillä ruokaakin. Myös lettukestejä on pidetty jo useamman kerran.

Grillikodan avajaisia vietimme asukkaiden ja omaisten kanssa elokuun lopussa. Tunnelma oli lämmin ja herkut maistuivat kaikille. Ruijanmutkan ryhmäkodin asukkaat ja henkilökunta kiittävät lämpimästi kaikkia lahjoittajia, rakentajia ja muita hankkeeseen osallistuneita.

Pirkko Koramo

2 kommenttia:

  1. Voi taivas miten hieno Kota teillä. On todella tunnelmallisen näköistä, saati sitten kun pääsee sen äärelle.
    Touhun nainen on Pirkko.

    VastaaPoista